The Helloween Radioshow 25 – Er det AI eller er det et cover?

Written by on February 24, 2024

Er det AI, er det et cover eller er det mashup?

The Helloween Radioshow 25

Denne udgave af The Helloween Radio Show, sætter fokus på AI (Artificial Intelligens) og dens indtog i musikken.

I dette program bliver du præsenteret for forskellige sange og kan så gætte om sangen er lavet af AI, om det er en cover version eller om det er et mashup.

Hvis du vil snyde, kan du se videoerne til sangene her:

Johnny Cash – Barbie Girl AI Cover (Incl. Spicegirls & Miley Cyrus)

Lad os starte med et eksempel på hvad AI kan gøre med musik.

Her får du den legendariske Johnny Cash, der tager vores danske Aquas Mega hit, Barbie Girl, med en tur ind i Folsom Prison og indspiller den foran en flok strammefanger.

For at gøre det ekstra hot for fangerne i Folsom Prison, tager han også lidt Spice Girls med til dem.. Og lidt Miley Cyrus.

Han synger I slutningen: Well if they free me from this AI, If my voice was only mine

Freddie Mercury (AI Cover/Adele) – Skyfall

Næste sang er skrevet til den 23ende James Bond film, Skyfall og den er skrevet af Adele.

Freddie Mercury blev født på øen Zanzibar, ud for Tanzanias kyst.

I april 1987 blev Mercury diagnosticeret med AIDS og selv om Queen dermed ophørte med at optræde live, fortsatte gruppen med at være aktiv i studiet.

D. 24. november 1991, sov han stille ind i sit hjem Garden Lodge i Kensington, London. Dødsårsagen lød “lungebetændelse forårsaget af AIDS”. Han blev 45 år.

Adele´s Skyfall udkom i Oktober 2012, altså 21 år efter Mercurys død.

Queen – Bohemian Rhapsody (Donald Trump Cover)

Næste sang starter med at det er Putin der sidder og spiller klaver.

Alle order siger Donald Trump i forskellige videoklip. Hvordan de så har fået sat det sammen til en sang, ved jeg ikke. Men jeg er sikker på at det har taget lang tid.

Når der så bliver sunget “He is just a poor boy, from a poor family, er det selveste Obama der levere den bid. Og så er der ellers forskellige amerikanske politikere der ufrivilligt er med i sangen.

Der er virkelig mange sange på YouTube, hvor det er Trump der “synger”. Selv de forskellige sangvideos er med Trump selv, hvor AI har været inde over.

Når der nu har været en sang med Donald Trump, skal vi naturligvis også have en med Joe Biden

Der er nogle ret sjove kommentarer til denne video. F.eks.

  • Something about a U.S president saying “my empire of dirt” is absolutely fricking hardcore.
  • The way the video started off with Biden falling off the bike saying “I hurt myself today” legitimately gave me side-splitting laughs.
  • The really sad thing is if you played this to Biden, he’d probably remember singing it.

Videoen er klippet sammen af videos med Joe Biden. Flest hvor man ser at han er forvirret eller har glemt noget. Han fremstår meget gammel.

Næste sang er heller ikke specielt rocket, men er den ægte eller er den nogens våde drøm, fremstillet i AI?

Her er det Olivia Newton John, kendt for sin rolle som Sandy i filmen ‘Grease’ fra 1978. sammen med pop og country dronningen Dolly Parton og sangen Jolene.

I følge Dolly Parton, er titlen til sangen inspireret af et møde med en 10-årig fan. “Hun havde dette smukke røde hår, denne smukke hud, disse smukke grønne øjne, og hun kiggede op på mig og håbede på en autograf,” “Jeg sagde: ‘Nå, du’ er den smukkeste lille ting, jeg nogensinde har set. Så hvad er dit navn?’ Og hun svarede: ‘Jolene.’

Jeg sagde: “Jolene. Jolene. Jolene. Jolene. Det er smukt. Det lyder som en sang. Jeg har tænkt mig at skrive en sang om det.”, så pigen fik vist lidt mere end en autograf.

Olivie Newton John har før lavet en coverversion af Jolene, men uden Dolly Parton.

Olivia blev diagnosticeret med brystkræft i 1992 og var faktisk døende på det tidspunkt, hvor sangen her blev indspillet. Og hun leverede sit livs præstation. Olivia og Dolly fremførte denne spektakulære duet i februar 2022. Olivia forlod os den 8. august 2022.

Som en skriver i en kommentar til videoen, Vi burde alle love at være det bedste, vi kan være.

For vi ved aldrig, hvor vi er om seks måneder. 💖 Vis verden dit allerbedste, i morgen er ikke lovet. 💖

Axl Rose (Richard Marx cover) – Right Here Waiting

Den næste sang, er en kærlighedssang skrevet af Richard Marx.

Marx skrev den som et kærlighedsbrev til sin kone, skuespillerinden Cynthia Rhodes. I et interview fra 2010 fortalte Marx historien bag sangen: “Jeg skrev sangen til min kone Cynthia, som var i Sydafrika for at optage til en film. Vi var ikke gift dengang, og jeg ville gerne møde hende, fordi Jeg havde ikke set hende i et par måneder, men min visumansøgning blev afvist, og da jeg kom tilbage, skrev jeg så denne sang, som mere var et brev fra mig til hende.

Det var den hurtigste sang, jeg nogensinde har skrevet, den tog knap 20 minutter.

Dengang var der ikke Skype og sociale netværk, så jeg var nødt til at optage og sende sangen til hende med posten. Sangen var meget personlig og var ikke beregnet til at blive udgivet offentligt, men mine venner overtalte mig til at indspille den rigtigt og udgive den”. Og det var vist en meget klog beslutning af hr. Marx.

En anden der også er glad for klaver, det er Axl Rose. Her får du hans cover af sangen, eller er det AI?

Richard Marx sang “Right Here Waiting”, sunget af Axl Rose. Eller var det AI.

Svaret får du her, når jeg læser den tekst op, der følger med videoen.

AI Musical skriver: AXl Rose stemmemodel lavet af mig

Dette er en AI-cover af Right Here Waiting – Richard Marx.

Denne sang er ikke skrevet eller indspillet af Axl Rose.

En lille ekstra detalje, er at Richard Marx i en alder af 18 år, rejste fra sin hjemby Chicago og til LA, hvor Lionel Richie tog ham under sine vinger i 5 år. Marx synger kor på en del af Richies hits og han har også skrevet numre til bl.a. Kenny Rogers og Chicago.

Marx selvbetitlede debutalbum, gav ham faktisk 4 top 10 hits.

Marx ville først have Barbra Streisand til at indspille Right Here Waiting, men hun ville have ham til at skrive sangen om, for som hun sagde: ‘I love this music, this melody is gorgeous, but if I’m going to record it, I’m going to need you to rewrite the lyrics because I’m not going to be right here waiting for anybody,'”

Careless Whisper GOES HEAVY – STATE of MINE

Den næste sang er skrevet af George Michael og Andrew Ridgeley til deres gruppe Wham.

Det er sangen Careless Whisper. Hvis nu man tager et heavy metal band med en hård, no-nonsense stil og lader dem synge sangen, kommer det til at lyde sådan her.

State of Mine´s cover af Wham´s Careless Whisper. Og altså IKKE AI. Der er temmelig mange kommentarer til sangen. Både gode og dårlige kommentarer. Der er f.eks. en hel del, der mener at Seethers cover af sangen er meget bedre og at State of Mine har lavet et cover, af Seethers cover…

Rolling with the Tiger (Survivor vs. Adele)

Næste sang behøver du ikke at tænke på hvad er, for jeg fortæller dig med det samme at det er et mashup der faktisk blev lavet for over 13år siden. Sangen hedder Rolling with the Tiger og er et Mashup mellem Survivor´s Eye of The Tiger og Adele´s Rolling in The Depp.

Det er Ryan Nellis der har lavet denne version.

En af kommentarerne til videoen lyder sådan her:

  • At Adele, ikke sang omkvædet i de første to dele, gav mig så meget angst
  • Og så skriver Survivorbandmusic, der som jeg forstår det, er bandet Survivor: Very Cool! We may have to have our people call her people to make this happen:)

Dr. Dre feat. Snoop Dogg vs. Grease – You’re The One That I Want In The Next Episode mashup

Næste sang er også et mashup og jeg starter med at undskylde for at der ikke er noget rock i det, men det er bare for fedt alligevel.

Vi skal igen have fat i afdøde Olivia Newton John.

Nu er det tid til ROCK.

Hvis du tager en Amerikansk NU metal gruppe og gerne vil have dem til at synge prince.

Nonpoint med When Doves Cry.

Prince skrev denne sang til sin film Purple Rain. I filmen spiller sangen under en montage efter hans karakter mister sin pige (Apollonia) til sin rival (Mo)

Udover at skrive og komponere nummeret, spillede Prince også selv alle instrumenterne på original sangen. Der er faktisk heller ikke nogen bas på originalen. Prince besluttede nemlig at fjerne den i sidste øjeblik, for at få en anden lyd på nummeret. Han var faktisk ked af at fjerne bas tracket, men som han har udtalt:

“Sometimes your brain kind of splits in two – your ego tells you one thing, and the rest of you says something else. You have to go with what you know is right”.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist